miercuri, 15 iunie 2011

Sau nu sau da?

Trebuie să facem doar ce este corect?
Când luam decizii suntem egoişti sau ţinem seama de valori morale, sociale? Cum împaci şi mintea şi sufletul?

Dilemele obişnuiesc să mă ţină  în loc multă vreme iar lucrurile făcute spontan mi-au oferit o vedere panoramică asupra oraşului.
Privit de sus fiecare cu viaţa lui cum aleargă după câine, copil sau iubit. Aplecată peste balustradă, îi privesc aşa mici, mici cu mari semne de întrebare deasupra capului.

Suntem nişte oameni trişti, îmbrăcaţi în haine de firmă pentru a prinde puţină sclipire. Ne consolează un parfum şi cădem sub greutatea unei brăţări ce apasă încheietura mâinii.

Pic şi mai adânc pe gânduri…

El este dilema mea şi are întocmai un răspuns:
“În lumea reală nu se vorbeşte de corectitudine sau de egalitate.
E corect că tu eşti înaltă şi alta e bondoacă? E drept când un copil se naşte cu un handicap? Despre ce egalitate vorbim când unul e… sa spun… naiv?
În realitate te lupţi să ieşi din mulţime şi să-ţi găseşti locul tău. Nivel cu nivel urci, te poţi împiedica, cei mai mulţi nu se bucură de evoluţia ta şi rareori cineva îţi oferă un imbold.”

3 comentarii:

  1. In restul postarilor se vedea clar ca scrii numai pt tine, dar aici se vde o influentza (cred). Ai scris pt noi, toti care asteapta sa mai pui un text, cei care numara zilele trecute de la postarea anterioara si fac o medie aritmetica si presupun data urmatoarei "bucuri". Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Facem ce ne tinem "egoismul":)

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa facem totul pentru a fi fericiti si impacati cu noi insine, chiar daca asta inseamna sa fim egoisti, pana la urma de noi depinde daca alegem sa fim "oameni tristi" carora le pasa de aparente si de gura lumii sau alegem sa luptam si sa TRAIM :)

    RăspundețiȘtergere